Minerva Logo
Meer dan 65 jaar ervaring
Erkende opleidingen en officiële examens
Meerdere startmomenten per jaar
Klassikaal of thuis

Scholingsvouchers WW'ers

Mogelijk heb je als je werkloos bent en een WW-uitkering ontvangt, recht op een tegemoetkoming in de opleidingskosten. De voorwaarden hiervoor worden bepaald door UWV. Minerva is niet verantwoordelijk voor toekenning van de voucher, maar het is wel verstandig te controleren of  je er recht op hebt.

De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding. De hoogte ervan is maximaal € 1.000 (inclusief btw). Dit bedrag is een bijdrage in alle kosten die bij de opleiding horen.

Voor wie is de scholingsvoucher bedoeld?

Je kunt een scholingsvoucher aanvragen als je een WW-uitkering hebt en 50 jaar of ouder bent. Ook moet je aan de voorwaarden voldoen.

Voorwaarden scholingsvoucher:

Scholingsvoucher als aanvulling

Krijg je via een andere regeling ook een vergoeding voor de opleiding waarvoor je deze scholingsvoucher wilt gebruiken? En zijn de kosten van de opleiding hoger dan die vergoeding? Dan kan de scholingsvoucher deze kosten aanvullen. Je kunt dit aangeven op het aanvraagformulier.

Bijzonder aanbod korting

Heb je een WW uitkering van UWV en ben je ouder dan 50 jaar dan kom je mogelijk in aanmerking voor een korting van €350,= via een Voucher (die wordt verstrekt door Capabel Hogeschool op basis van Social Return afspraken met UWV) voor het volgen van de opleiding tot beveiliger of coördinator beveiliger. Dit kan voor een beperkt aantal deelnemers.

Denk je dat je in aanmerking komt voor zo'n korting, bespreek dat dan met je contactpersoon van het Werkbedrijf. Je kunt hierbij aangeven dat het gaat om Social Return afspraken tussen Capabel Hogeschool en UWV. Informatie hierover kan via Monique Blokker: M.Blokker@studiecentrumminerva.nl of via telefoonnummer 036 - 5298 555.