Minerva Logo
Meer dan 65 jaar ervaring
Erkende opleidingen en officiële examens
Meerdere startmomenten per jaar
Klassikaal of thuis

Proactief Beveiligen Advanced

Niveau
MBO-3/4
Duur
3 maanden
Lesweek
5 bijeenkomsten
Erkenning
ESIF
Kosten
Kosten
€ 1.685,-- ineens of 3 x € 566,-- (excl. examenkosten)

Proactief Beveiligen Advanced


De opleiding Proactief Beveiligen Advanced is een vervolg op de opleiding Proactief Beveiligen Basic. Deze opleiding maakt deel uit van de (doorlopende) leerlijn Proactief Beveiligen van MINERVA. De leerlijn bestaat uit de modules Basic, Advanced en Expert.

Voor wie

De opleiding Proactief Beveiligen Advanced is zowel bestemd voor niet-leidinggevende als leidinggevende medewerkers, die zich willen verdiepen in de inhoud van het proactieve beveiligingsproces en hun coachende stijl van aansturen en ondersteunen willen verkennen en verfijnen. (bijvoorbeeld teamleiders, coördinatoren en/of praktijkbegeleiders)

Vooropleiding

Deelnemers aan deze opleiding dienen minimaal in het bezit te zijn van het diploma MBO 3 Coördinator Beveiliging/Certificaat Beveiliging C en/of het diploma Proactief Beveiligen Basic  (MINERVA/ESIF).

Deze cursus vereist een MBO-4 werk- en denkniveau en minimaal twee jaar werkervaring binnen de beveiligingsbranche.

Bij het ontbreken van de juiste vooropleiding volgt altijd eerst een toelatingsgesprek.

Opleidingsduur

De totale opleiding duurt vijf dagen: vier dagen theorie en praktijkopdrachten en één dag examentraining. De vijf bijeenkomsten worden verspreid over acht weken. LET OP: u dient tijdens alle bijeenkomsten verplicht aanwezig te zijn om deel te mogen nemen aan het examen!

Start eerstvolgende cursus in Almere: 26 januari 2019 
Data overige lessen: 9 februari, 16 februari, 2 maart en 16 maart 2019.
Examendatum: nog niet bekend.

Voor aanvang van de opleiding dient u, ter voorbereiding op de 1e lesdag, al een uitgebreide opdracht voor te bereiden en uit te werken. Het is daarom niet mogelijk om op het laatste moment in te schrijven voor deze opleiding, tijdige aanmelding is vereist. De inschrijving sluit uiterlijk 2 weken voor de startdatum van de opleiding.

Examen

De opleiding Proactief Beveiligen Advanced wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen dat onder de verantwoordelijkheid valt van de stichting European Security Intelligence Foundation (ESIF). U kunt het praktijkexamen pas afleggen wanneer u geslaagd bent voor het theorie-examen Proactief Beveiligen Advanced.

ESIF is een gerenommeerde stichting in Nederland die als eerste organisatie in 2007 een normering heeft vastgesteld voor Integrale Proactieve Beveiliging. Hiermee is ESIF de eerste (en vooralsnog de enige) instantie in Europa die proactief security management onafhankelijk en transparant waarborgt. Daarnaast is ESIF een erkend examenbureau dat de examens op het gebied van de proactieve beveiliging zoals Predictive Profiling, Profiler Terrorism, Insider Threat en Intelligence Driven Security afneemt. Zij houdt hiertoe een strenge controle op de kwaliteitseisen van het opleidingsinstituut.

Als u het diploma Proactief Beveiligen Advanced heeft behaald, kunt u zich bij ESIF aanmelden voor opname van uw personalia in het vakbekwaamheidsregister.

Ruim 65 jaar opleider in
Beveiliging en Veiligheid
Erkende diploma’s
OCW, SVPB, CCV en Kiwa
Korte opleidingen!
Klassikaal of thuisstudie
Locatie
Startdatum opleiding
Startgarantie
Locatie en startdatum
Startgarantie
Locatie,
Start-
datum
Start-
garantie

Inhoud

Tijdens vijf interactieve dagbijeenkomsten laten onze ervaren trainers u onder andere kennismaken met: 

  • de verschillende onderdelen van het proactieve beveiligingsproces;
  • de inhoud en toepasbaarheid van de methodiek Predictive Profiling;
  • de meest relevante onderdelen van het Security Risk Management Systeem;
  • risico’s, dreigingen, opponenten, beveiligingsbewustzijn, Social Engineering, Red Teaming, enz. 

Wij vinden het belangrijk dat de tijdens deze opleiding opgedane kennis en kunde door u kan worden vertaald naar de medewerkers op het uitvoerend niveau, daarom wordt er extra aandacht besteed aan presentatievaardigheden, gesprekstechnieken en eenvoudige coachingsvaardigheden. 

Binnen organisatie’s en bedrijven bent u straks een ‘keyplayer’ die ervoor zorgt dat het beveiligingsbewustzijn, de kwaliteit, kennis en kunde van medewerkers is geborgd.

Leerdoelen

  • De inhoud en toepasbaarheid van het proactieve beveiligingsproces kunnen uitleggen en vertalen naar medewerkers welke werkzaam zijn op het uitvoerend niveau;
  • De basale inhoud en toepasbaarheid van het SRMS kunnen uitleggen en vertalen naar medewerkers welke werkzaam zijn op het uitvoerend niveau;
  • Medewerkers welke werkzaam zijn op het uitvoerend niveau basaal kunnen coachen en begeleiden.

De kosten van de opleiding Proactief Beveiligen Advanced van Studiecentrum Minerva zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 1.685,- 
Lesgeld in termijnen
3 termijnen van  € 566,-
Examens
€ 250,-- (onder voorbehoud)
Lesmateriaal
Inclusief

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden van Studiecentrum Minerva zijn van toepassing.

schrijf je direct in